Jedan od najboljih gipsy swing gitarista u nas, baštinik velikog Djanga Reinhardta na ovim prostorima, ravnopravni sugovornik "hodajućem Djangu", Angelu Debarru.
Dinko Sanksy
Kukuruzović je veliki virtuoz s bogatim iskustvom glazbenih suradnji, od Boška Petrovića do brojnih svjetskih glazbenika kao što su Angelo Debarre i Ludovic Beier, i upravo su ove prve tour de force izvedbe poslužile kao odličan uvod u Kukuruzovićevu maestralnu tehniku. Zatim je polako na pozornicu počelo dolaziti pojačanje, prvo u vidu Kukuruzovićevog "Grapellija", tj. Brune Urlića na violini, koji je briljirao u standardu Sweet Georgia Brown i tradicionalnoj židovskoj pjesmi David. Sljedeća prinova na pozornici bio je Yorgui Loeffler, mladi gitarist iz Strassbourga, koji s velikim Djangom dijeli romsko porijeklo i fascinantnu brzopoteznost koja istodobno impresionira tehničkim perfekcionizmom i osvaja lepršavom lakoćom izričaja.
Mirna Marić
Na svjetskoj jazz sceni djeluju mnogi virtuozi - kad pišem o Kukuruzoviću razmišljam o kontekstu globalne, a ne lokalne glazbene scene - ali rijetki su glazbenici poput njega, koji uz iznimne sviračke vještine, uspjevaju dosegnuti najvišu estetsku razinu. Odgovor je jednostavan. Tajna je u osmijehu, toliko važnoj osobini za osjećaj radosti, prijateljstva i razumijevanja među ljudima. Kao što, slušajući ploče velikog Louis Armstronga, možete "vidjeti" smiješak na njegovom licu, tako i slušajući Damir Kukuruzović Gypsy Jazz Quintet s violinistom Brunom Urlićem možete vidjeti smiješak na licima glazbenika koji sviraju, ali i slušatelja u klubu.
Davor Hrvoj
U trenutcima dok strašni uragan Catrina ruši u nepovrat kolijevku jazza, New Orleans, simboliku vidim u tome što se na drugom kraju svijeta upisuje novo ime, Sisak. Za Sisak je bitnije što ima stalnu postavu jazz cluba, nego za Hrvatsku što je postala dijelom velike obitelji MTV-a. Dobro je znati da ovdje postoji daleki rođak Djanga Reinhardta.
Dražen Vrdoljak
Koji istinski ljubitelj glazbe ne bi pljeskao kada vođa benda Kukuruzović, kojeg sve češće tituliraju kao "hrvatski Django Reinhardt", leti prstima po gitari u vrijeme furiozne izvedbe ruskog hita "Oči čornije"...
T. Levak
Bravurozne dionice odsvirane sa svega dva prsta lijeve ruke. Kukuruovićeva virtuoznost, gotovo ravna Djangovoj, kao i autentičnija pratnja (violina), nametnula se ipak kao ovogodišnji gipsy swing vrh.
Igor Koruga
Kao nekad davno, kad su Karl Malone i John Stockton u Utah Jazzu virtuoznom igrom i savršenim proigravanjem zabili pobjednički koš. Takav su dojam na nas ostavili Kukuruzović i Beier.
Jelena Svilar