Damir Kukuruzovic Django Group and Wawau Adler - My Django Family
Poslije "Green Hilla" i "Manouchea" sa zadovoljstvom ćemo preslušavati i "My Django Family", koji sam autor naziva svojim najkvalitetnijim, najzrelijim i najdjangovskijim albumom. Domena djelovanja Damira Kukuruzovića i njegovog banda je, naravno, reinterpretacija opusa besmrtnog Djanga Reinhardta, francuskog gitarista romskih korijena. Nastavljajući tradiciju gostovanja uglednih protagonista toga glazbenog žanra na svojim albumima, Kukuruzović se ponovo našao u društvu svjetskih poznatih imena.
Zoran Čutura
Najvjerodostojniji baštinici Djanga Reinhardta u Hrvatskoj, Damir Kukuruzović i njegov Gipsy swing kvartet objavili su novi album - Manouche, koji poput svog prethodnika (Green Hill Gipsy Swing), jamči istinski glazbeni užitak. Tome svakako doprinosi i izvrsna produkcija Johnnyja Šućure.

Sam Kukuruzović veliki je virtuoz koji je surađivao s brojnim glazbenicima jazz scene, od pokojnog Boška Petrovića do Angela Debarrea koji je i gostovao na njegovom prošlom albumu. Maestralna Kukuruzovićeva tehnika bila je dovoljan izazov i drugim glazbenim velikanima da mu se pridruže na novom CD-u Manouche. To su: glasoviti francuski harmonikaš Ludovic Beier, Zorgui Loeffler koji je već u dobi daleko od pune zrelosti stasao u jednog od najtraženijih gitarista u domeni gipsy swinga, te Adrian Byron Burns, blueser iznimno upečatljiva glasa poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhythm Kingsima. Uz Kukuruzovićeve goste koji spadaju u najznačajnije predstavnike gipsy swinga u svijetu na cd-u se kao gosti pojavljuju i vrsni saksofonist Marijan Jakić i Dragan Urlić na violini.

Kvalitetu novog albuma Manouche i visoku interpretatorsku virtuoznost potkrepljuje i činjenica da se quartet Damira Kukuruzovića od početaka nije mijenjao. Tako se virtuoznom tehnikom u svim skladbama nametnuo i Kukuruzovićev Grappelli - Bruno Urlić, čije nas izvedbe lako vrate u vrijeme kada je legendarni dvojac (Reinhardt-Grappelli) osvajao svijet. Da mu nije strana improvizacija pokazao je i gitarist Goran Grgurač solirajući u skladbi Minor Swing, live verziji stavljenoj na novi album. Pod budnim okom sve ih je vrijeme držao poznati hrvatski kontrabasist Saša Borovec držeći ih u sjajnom gipsy swing ritm.
Na koncu, uspije li vam doći u ruke novi CD Manouche čiju je naslovnicu oslikao hrvatski jazz kroničar, Dinko Husadžić Sansky, prepustite se brzini, preciznosti i profinjenim frazama ovih maestralnih glazbenika koji su mu svaki ponaosob dali svoj pečat.
Menart, 2011.
Damir Kukuruzovic Gipsy Jazz Quintet - Green Hill Gipsy Swing
Ovaj album svojevrstan je homage glazbi Djanga Reinhardta i Stefana Grappellija, dvojca koji je obilježio europsku jazz glazbu sredinom 20-og stoljeća. Gypsy swing u doba kad je nastajao, a to su bile 30-e godine prošlog stoljeća, bio je jedini pravi europski odgovor na swing glazbu koja je dolazila iz Amerike. Damir Kukuruzović, inače vlasnik Siscia Jazz Cluba, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika legendarnog Djanga Reinhardta u ovoj regiji.

Stoga se odlučuje u rodnom Sisku utemeljiti Siscia Jazz Club, kao i internacionalni Siscia Open Jazz-Blues Festival koji se već nekoliko godina za redom uspješno održava na obalama Kupe. Tako su jazz glazbenici i oni koji vole jazz dobili svoje okupljalište u starim rimskim katakombama. Na pratećem DVD-u možete pogledati 40-minutni dokumentarac o Siscia Jazz Clubu, kao i dio atmosfere sa Siscia Jazz-Blues Festivala, uz brojne intervjue s domaćim i stranim glazbenicima koji su gostovali u Sisku.

Album Green Hill Gypsy Swing krase gostovanja pjevačice Zdenke Kovačiček (u pjesmi Sweet Georgia Brown) i pariškog violiniste Dragana Urlića (frontmena grupe Loulou Djine), a posebno priznanje grupi je gostovanje "Djanga Reinhardta današnjice", gitarističkog heroja gypsy swinga Angela Debarrea (Francuska). Angelo Debarre je također čest gost Kukuruzovićeva Gypsy swing kvarteta. Osim spomenutog Siscia Open Jazz-Blues Festivala, Damir Kukuruzović je i umjetnički direktor festivala "Labin Jazz Republika". U svojoj glazbenoj karijeri imao je priliku surađivati s mnogim svjetskim glazbenicima, od kojih je i mnoge ugostio u svom jazz clubu. Svirao je na svim bitnijim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu promovirajući glazbu Djanga Reinhardta. U srpnju 2009. snimio je CD s jednim od najboljih harmonikaša današnjice, glasovitim Ludovic Beierom i Adrianom B. Burnsom.
Menart, 2009.